Bojkotta pälshandeln!

12.12.2013 13:43

Hur kan man bära päls med rent samvete? Om man är djurvän så stödjer man inte pälshandeln. Så enkelt är det. I Asien tex skinnflår man pälsdjur levande. Sen kastas dom bort som om dom vore skräp. I plågor dör dom sakta en stund efter det. Pälsen säljs sen vidare till oss i väst. Hur kan dom som bär päls ha rent samvete? Djur är inte kläder!

 

 

Enligt pälsbranschen kommer 85% av all päls från djur som fötts upp på farmer och 15-20% från djur som jagats i det vilda. Enligt dem producerades 50 miljoner pälsskinn från pälsdjursfarmer under 2010. 60 % av dessa kom från Europa, 25% från Kina, 10% från Nordamerika och 5 % från Ryssland. Den största importören av päls är Kina. Efterfrågan ökar dock inte bara i Kina utan även i Korea, Ukraina och Sydamerika.

 

  

Tänk er för innan ni köper en väska eller en jacka med pälsdetaljer. Just den pälsen kan komma från en hund eller katt eller annat pälsdjur som plågats ihjäl för pälsen skull. Och så länge som vi konsumenter stödjer pälshandeln genom att fortsätta köpa päls så kommer denna fruktansvärda djurtortyr att fortsätta. Tycker ni att det är rätt?

 

 

Idag behöver vi inte längre päls för att hålla oss varma, det finns många nya modernare material som håller kylan borta. Välj t ex fodrade jackor i materialet Gore-Tex eller andra vindtäta och vattenavstötande material i bomull och polyester, täckjackor vadderade med syntetmaterial eller fleece.  Titta noga på de pälskanter som finns på jackor, mössor och andra accessorarer och välj ett plagg med syntetisk päls eller helt utan. Titta noga på klädetiketten och fråga i butiken om du är osäker.

 

 

Välj hellre fuskpäls och var noga med att kolla upp detta innan köp. Våra djur förtjänar och få leva i frihet precis som du och jag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PLEASE DONT WEAR FUR. ONLY UGLY AND EVIL PEOPLE WEAR FUR.